Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

lördag 16 februari 2008

Medlemsmöte med Swedish Lapland

I onsdags hade vi medlemsmöte i vår gemensamma länsorganisation Swedish Lapland, vi höll till på Furunäset i Piteå.

Jag tycker det är intressant med dessa möten. Här ska vi prata samverkan och samarbete över destinationsgränserna, vilket vi alla behöver göra för att klara oss i konkurrens med andra länder och regioner.
Vi hade alla fått möjligheter att presentera förslag på gemensamma aktiviteter som vi skulle gå igenom på mötet.
Vi från Luleå hade gjort två dokument med tydlig information om aktiviteter, marknader, målgrupper, budget, huvudmän, partners, förväntade resultat.

Jag blev orehört förvånad när jag fick ta del av de övrigas förslag. Vilka var nästan obefintliga. De få destinationer som hade föreslagit aktiviteter var med ytterst knapphändig information och därmed mycket svåra att ta ställning till.

Vi var också en av de få som föreslog destinationsöverskridande aktiviteter, vilket vi motiverade med att de egna aktiviteterna gör vi i ordinarie verksamhet.
Hur ser egentligen andra destinationer på samarbete?

Luleå har gått ut med erbjudanden till länets destinationer i olika sammanhang för samarbete vad gäller kryssningstrafik, internationellt direktflyg, konferenser och kongresser. Vi ser verkligen möjligheterna och nödvändigheten med att samarbeta.

Mötet slutade ändå bra, vi har ett utkast till gemensam aktivitetsplan för 2008. Det är alltid en början. Så får vi hoppas att vi under året kommer igång med olika samverkansprojekt.

Inga kommentarer: