Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

lördag 5 juli 2008

Vandra & cykla i Luleå Skärgård

Nu har jag gjort något som jag varmt kan rekommendera till alla: vandra i Luleå Skärgård.
Detta är något vi har marknadsfört och det finns även en särskild led som kallas Skärgårdsleden. Tyvärr tyckte vi att den var lite för krånglig och logistiskt svår att genomföra, så istället "packade" vi ihop en tvådagarstur på egen hand: två öar på två dagar.

Vi började tidigt i onsdags morse med att ro över Tjuvholmssundet med kommunens roddbåtar, för detta behövs en nyckel som du kvitterar ut på Luleå Turistbyrå.
Därefter vandrade vi ca 12 km över Sandön, vi började med mulet väder, duggregn och obehagligt mycket mygg, men avslutade vandringen med solsken, värme och inga mygg vid Klubbviken.
Där fick vi en skön paus med vila och fika innan vi klev på M/S Kungsholm som tog oss till Hindersön.
Vi checkade in på Jopikgården och deras "Dränglänga" i ett fyrbäddsrum, kanonfräscht!

På onsdagkvällarna under juli månad genomför de Musikkvällar, det var supertrevligt med mat och trubadur ute på verandan i härlig sommarkväll.
Vi sov gott den natten.
Dag två började vi med en rejäl frukost ute i solen, därefter hyrde vi cyklar och trampade runt öns alla vinklar och vrår. Bla en skogsstig till en nedlagd gruva, men även till härliga badvikar där vi kunde pausa, sola och fika.

Vid femtiden åkte vi vidare med M/S Kungsholm på en liten "skärgårdskryssning" med stopp vid Brändöskär, Småskär, Kluntarna, Hindersön (igen), Junkön, Klubbviken för att sedan komma hem till Södra Hamnen.Vilken superhärlig tur!

Tack Helena och Monica för trevligt sällskap!

Mer om Luleå Skärgård finns att läsa på:

Inga kommentarer: