Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

fredag 11 december 2009

Visionera mera

Idag har vi arbetat med Vision Luleå 2050. Kan tyckas vara en evighet bort. Men, tiden går fort. Luleå stad har tagit fram en vision, nu återstår allt arbete med målen på vägen och strategin för hur vi ska uppnå dem.

Vi hade tematiska arbetsgrupper, vår grupp tittade på frågan vad Luleå ska vara känt för som ett centrum på Nordkalotten. Intressant. Besöksnäringen är en viktig pusselbit för att uppnå tillväxt och utveckling, tillsammans med en rad andra nyckelfrågor. Det här stämmer väl överens med den Affärsplan Visit Luleå tagit fram för besöksnäringen, där Luleås Vision 2050 varit en ledstjärna på vägen. Om besöksnäringen i Luleå ökar och skapar tillväxt i form livskraftiga företag och verksamheter, så skapar det i sin tur en attraktiv stad att bo och etablera sig i.

Visionen i dess helhet lyder:
LULEÅ 2050. Vi lever ett rikt och utvecklande liv i en viljestark och växande region. Vid Bottenvikens kust finns plats för både och; närhet och utrymme, stad och land, bredd och spets, vita vidder och ljusa sommarnätter, naturens värden och dess möjligheter. Med ett naturligt nytänkande och ett friskt flöde av intryck, kunskap och utbyten skapar vi en hållbar förnyelse. Det gör oss till en av de viktigaste svenska kustregionerna och en förebild nationellt och internationellt.

Inga kommentarer: