Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

lördag 12 januari 2008

Världsarv i Rauma och Vinterkryssningar på Malta

Laddar inför veckan som börjar med en studieresa till finska Rauma. Vi åker med Världsarvsgruppen inom Visit Luleå för att träffa, se och lära från världsarvet i Raumo. Vi har fått ett intressant program där vi träffar representanter från deras världsarvsorganisation, turistnäring, entreprenörer mfl.
Det blir flyg via Arlanda till Åbo och minibuss från flygplatsen till Rauma. Vi är en bra grupp på totalt 7 deltagare. Förhoppningsvis får vi med oss idéer, erfarenheter och nätverk som vi kan nytta när vi arbetar med att utveckla Gammelstads världsarv vidare.
Mer om Rauma finns att läsa på http://www.rauma.fi/english/immigrants/default.htm

Sen bär kosan söderut mot Malta.
Kl 04.15 går avfärden mot Skavsta tillsammans med våra två konsulter i kryssningsprojektet Bothnia Cruise Ports. Tillsammans ska vi göra allt vi kan för att sätta Luleå/Swedish Lapland på kartan för vinterkryssningar.
Malta är tydligen ett kryssningscentrum i Medelhavet och står bla därför värd för detta arrangemang med seminarier och work shop. Deltagare från hela världen samlas under tre dagar onsdag tom fredag.
Jag har aldrig varit på Malta, så bara att få besöka ön ska bli jättetrevligt.
Mer om arrangemanget finns att läsa på http://www.seatrade-global.com/malta/
Mer om Malta finns att läsa på http://www.malta.se/osc/main.asp

Inga kommentarer: