Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

tisdag 22 januari 2008

Snow on Deck

Rätt slut efter att ha landat på Luleå Airport sent på söndag kväll, efter en intensiv vecka med resor till Rauma och Malta.
Malta var suveränt. Med direktflyg från Skavsta så landade vi på Malta på onsdag förmiddag. Vi hann med en lunch och se lite i området runt hotellet innan en helt fantastisk invigning genomfördes i staden Valetta.
Vi togs emot av riddare, fick se bildspel om landet exponerat i havet på en mur, fyrverkerier och tal av turistminister och ordföranden.

På torsdag och fredag genomfördes själva forumet med seminarier, debatter och work shop. Vi mötte de viktigaste rederierna och fick prata om både framtida möjligheter för vinterkryssningar och fortsätta införsäljning av sommarkryssningar till regionen. De rederier som haft anlöp till Luleå har varit mycket nöjda. The World planerar ett anlöp igen 2011 och var intresserade av vintersäsongen!

Torsdag kväll genomfördes en galamiddag. Om onsdagens kvällsarrangemang var fantastiskt var detta ännu mer spektakulärt. Här kom lokalen flytandes på pontoner in till kaj där vi hade välkomstdrink. Tält, musik, ljus och femrätters middag serverades. Allt sponsrades av Malta Airport som har ett stort intresse och engagemang i kryssningstrafiken.

Malta är en liten ö, men stor kryssningsdestination, ca 500 000 passagerare besöker landet via kryssningsfartyg.

Lördag och söndag blev det tid för lite egna utflykter. Vi besökte den gamla staden Mdina, Paulus grotta och katakomberna.
En långpromenad längs stranden med många vikar och små hamnar och mysiga fikaställen.
Jag rekommenderar verkligen varmt alla att besöka Malta, en helt fantastiskt intressant historia och en charmig ö. Direktflyget gör det ju otroligt tillgängligt och lätt att resa till ön.
På flygresan hem såg vi dessutom vulkanen Etna på Sicilien.

Inga kommentarer: