Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

onsdag 9 april 2008

Bothnia Cruise Ports

I måndags genomförde vi styrgruppsmöte för Bothnia Cruise Ports, vilket vi säger är ett affärssamarbete mellan 6 städer/hamnar i syfte att marknadsföra Bottenviken mot internationella rederier.

I samarbetet ingår förutom Luleå; Umeå, Sundsvall, Hudiksvall, Ramo och Pori. Alltså 4 svenska + 2 finska städer.

Det är alltid lika trevligt att träffa de andra. Vi utbyter inte bara erfarenheter vad gäller kryssningstrafik utan även turistisk utvecklingsverksamhet i övrigt: handel, turistbyårer, bokningssystem, konferenser och kongresser.
Vi har många likheter med t ex Sundsvall som är regionens centra i Västernorrland. Ev funderar vi på att göra ett studiebesök till dem för att se hur de arbetar och hur de har byggt upp sin samverkan inom besöksnäringen.

Vad gäller utvecklingen för kryssningstrafiken i Bottenviken ser vi en tydlig ökning. Luleå ligger i topp med antalet anlöp av de sex städerna, men flera av de övriga börjar också få anlöp i större omfattning. Det visar på betydelsen och effekten av samarbete och samverkan.

För mer information om Bothnia Cruise Ports:
www.bothniacruiseports.com

Inga kommentarer: