Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

måndag 14 april 2008

Norrbotten är ljuvligt


Tillbringade en härlig helg i vår norrbottniska fjällvärld, i Pieskehaure, norr om Arjeplog.

Man hinner med mycket under en helg, det blev både skoteråkning, pimpling och toppturer på skidor. Samt en massa trevlig samvaro med vännerna.

Vi fick dessutom förmånen att umgås med en grupp schweiziska besökare som åkte hundspann i 9 dagar i fjällen. Det var himla intressant att prata med dem om deras upplevelse av Norrbotten, vår kultur, bemötande, service mm.
Det kändes också kul att få prata tyska igen, dessutom med schweizare från Baselområdet där jag bodde och studerade tyska under en period.

För flickorna som var med oss blev resans höjdpunkt en mysstund med alla draghundarna, så var deras helg räddad!

3 kommentarer:

Carina sa...

Tjenixen,
fina bilder av hundarna var det innan dom åkte?
Hälsningar carina Antnäs

Ennefors Elisabeth sa...

Japp, det var på morgonen efter frukost. Pascal lovade det på kvällen och höll sitt ord. De höll på att längta ihjäl sig!

Transplante de Cabelo sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Transplante de Cabelo, I hope you enjoy. The address is http://transplante-de-cabelo.blogspot.com. A hug.