Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

onsdag 18 juni 2008

Över stock och sten med MTB

Jag har de senaste åren upptäck tjusningen med att cykla mountainbike.

För det mesta penetrerar jag stigarna runt Alvik, Långberget, Ersnäs. Det räcker gott. Så himla sjukt kul att cykla i skogen, du tar dig fram precis överallt. Lätta på växeln, trampa lätt och hålla balansen, så vips cyklar du över stockar och stenar.

Har dessutom cyklat i svenska fjällvärlden: Åre, Hemavan och Riksgränsen. Det senaste absolut superhärligt men jobbigt, jobbigt. Vi tog vägen över Björnefjäll, via Katteratt till Hunddalen. En sträcka jag gått många gånger på turskidor. Vilket är en helt annan sak.

Det absolut roligaste vi gjort med cyklar var förra året när vi cyklade i Italien, i norra delarna runt Comosjön. Trodde vi skulle dö på vägen upp och fick kramp i händerna av att bromsa på vägen ner :-).

Vi har diskuterat att marknadsföra cykelleder och olika turer runt Luleå. Cykling är stort i Europa och vi har massor av suveräna områden för cykling. Gäller bara att förpacka, marknadsföra och sälja in på rätt sätt.

På senaste turen upptäckte jag dessvärre att miljontals kompisar har intagit våra skogar. MYGG. De är inte trevliga.

Inga kommentarer: