Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

onsdag 17 juni 2009

Förvaltningschefer

Tidig morgon idag inledde min kollega Martin och jag en presentation om besöksnäringen i Luleå för Luleå kommuns samtliga förvaltningschefer. De träffas med jämna mellanrum med en gedigen dagordning, ibland kommer externa föredrag in, som vi från Visit Luleå idag.

Det är alltid himla kul att komma ut och träffa olika grupperingar och berätta om hur de är en del av besöksnäringens utveckling. Inom besöksnäringen kommer vi i kontakt med många av kommunens olika förvaltningar: Kulturförvaltningen driver Kulturens Hus, har Världsarvskontor + turistbyrå i Gammelstads Kyrkstad mm, Fritidsförvaltningen driver Luleå Turistbyrå och har skärgårdschef, Hamnförvaltningen hyser hamnplats för kryssningfartygen.... listan kan göras lång.

Dessutom sitter alla förvaltningschefer i olika nätverk som har årligt återkommande möten. Varför inte förlägga något av dem i Luleå nästa gång? Detta har bl a socialchefen, fritidschefen och kanslichefen anammat, samtliga har lobbat för att stora möten är bokade och ev på gång till Luleå. Kanonkul! Både för dem, för Luleå, för Luleåborna och framförallt för näringslivet i staden.

Det är alltså många gånger som de kommunala verksamheterna korsar besöksnäringen och båda vinner på ett nära samarbete.

Därefter en träff med våra två kommunalråd. Jag tror vi har landets två bästa kommunalråd i vår stad.

Inga kommentarer: