Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

tisdag 30 juni 2009

Stort internationellt möte i Luleå

Nu startar en stor internationell konferens i Luleå: Fire and Living Labs, arrangerad av Luleå Tekniska Universitet. Eldsjälen bakom arrangemanget och projektledare är Michael Nilsson på CDT, LTU.
Nu gästas Luleå av 320 deltagare, från 29 länder, under två dagar onsdag-torsdag. Dessutom arrangeras ett antal mindre arbetsmöten i samband med konferensen.
Detta är ett av EU mötena som genomförs under perioden som Sverige har ordförandeskapet, därför deltar även infrastrukturministern Åsa Torstensson.
Mer information om konferensen
http://www.wu.cdt.ltu.se/fireandlivinglabs09/

Detta är helt suveränt för besöksnäringen, hotellen och annan logi bokas, kringarrangemang med utflykter och måltider genomförs, transporter både till och inom Luleå nyttjas. Dessutom får besökarna se en underbar stad och region under en fantastisk period på året. De blir säkerligen goda ambassadörer och marknadsförare.

LTU har en otroligt viktig roll inom mötesindustrin, många av enheterna och professorerna är deltagare i olika nationella och internationella möten. Nu har vi etablerat ett nära samarbete med LTU för att gemensamt verka för att öka antalet möten till LTU och Luleå. Ett samarbete som är bra för universitetet, för staden och för näringslivet.

Inga kommentarer: