Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

tisdag 29 september 2009

DEN UTLÄNDSKA GÄSTEN ÄR FRAMTIDENS MARGINALHÖJARE.

Så lyder rubriken på nästa aktivitet vi genomför inom Visit Luleå.
En seminarieserie där syftet är att höja exportmognad hos turistföretagen i regionen.
Seminarieserien är en del i utvecklingsprojektet City Break to Swedish Lapland ("flygprojektet"), som vi gör i samverkan med Boden, Piteå, Älvsbyn och Kalix. Syftet med projektet är att attrahera ett eller flera bolag för trafikering av internationell direktlinje till och från Luleå Airport och någon annan destination i Europa.

Det projektet känns oerhört stimulerande. Vårt incitament är förstås att underlätta för internationella besökare att komma till regionen, vilket ett direktflyg definitivt gör. Men, det finns så många andra positiva effekter: attraktiv region för de som bor och verkar på orten, stärkt attraktionskraft för potentiella etableringar, stärkt attraktionskraft för nya studenter till universitetet mm.

Till seminariet har vi knutit till extern kompetens med bred och lång erfarenhet av internationella marknader: Anders Wiblom och Barbro MacAusland.

Inga kommentarer: