Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

fredag 23 oktober 2009

Luleå i Stockholm

De två arrangemangen (Aptit och Event Stockholm) Visit Luleås Convention Bureau genomförde i Stockholm i veckan har fått jättefin respons av deltagarna. Nu har ytterligare kontakter knutits mellan leverantörer och köpare inom mötesindustrin.
Tre och ett halvt år har snart gått sedan vi startade projektet Luleå Convention Bureau inom Visit Luleå. Vi har lärt oss enormt mycket på den här resan och det är så fantastiskt roligt att se att projektet gett de resultat som vi hade hoppats på. Från och med årsskiftet övergår projektet till ordinarie verksamhet inom Visit Luleå. Det är det prioriterade segmentet som ger stora effekter i Luleås näringsliv och i närområdet, med ökad efterfrågan på boende och aktiviteter mm.
Veckan har också innehållit utvecklingsseminarium för Världsarvet Gammelstads Kyrkstad, som genomförs årligen. Visitor Centre (världsarvskontor och turistbyrå i kyrkstaden) har genomfört en kundundersökning som presenterades Mycket intressant. Läs mer i artikel i NSD http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=4948640
Luleå innehar onekligen ett av länets främsta internationella besöksmål.

Inga kommentarer: