Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

söndag 31 oktober 2010

MTB i strålande höstsol

Vilken ljuvlig höstsöndag! Dels fick vi en timme längre i och med att vi ställde om klockorna och inte blev det sämre av att vädret visade sig från sin allra bästa sidan denna sista dag i oktober. Så det blev en tur med MTB på berget. Man slås av hur naturen växlar mellan årstiderna. Att ta sig fram på cykel är ett helt underbart sätt att vara i naturen, både att få ta ut sig konditionsmässigt samtidigt som man bara njuter av att tyst ta sig fram över stock och sten. Nu var det härligt klar luft, förrädiska isfläckar lurade dock på stenarna. Jag lyckades dessutom hamna på ett klapperstensfält. Så att bära cykeln bitvis ingår också i upplevelsen :-). Väl uppe på toppen på vårt berg, Långberget, passar det perfekt med en vila vid stugan och att kunna blicka ut med en härlig utsikt. Det känns som alldeles nyss när jag satt där med turskidorna på fötterna. Har vi tur är det inte långt innan man kan spänna på sig pjäxorna och skidorna. Kaffepaus hägrade hos svärföräldrarna i byn, dessvärre hann jag med en ordentlig vurpa (isfläck var det, ja) innan jag var nere. Nåja, blåtiran lär väl lägga sig till veckan. Tur i alla fall att handtagen är gummiklädda, annars kunde det ha gått illa.
Nu är det dags för nästa tur: till världsarvet Gammelstads Kyrkstad, där det är kyrkstadssöndag. Kom du också! http://www.lulea.se/gammelstad

Inga kommentarer: