Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

torsdag 16 juli 2009

Liten sommarrapport

Efter några dagar på havet, i ömsom tropisk hetta och ömsom storm och regn (då var båten billig), kommer här en liten lägesrapport:

Gott om båtar i hamnarna och på öarna. Nästan så det blev trångt och alla rymdes inte utan fick lägga sig ute vid bojarna. Vilket ju är toppenkul!
Många finska båtar, både seglare och motorer. Ännu roligare! Kul att våra finska vänner hittar till Luleå Skärgård.

På vägen hem stoppade vi och fick en kanonfrukost hos Lotta och Bror-Einar på Jopikgården, Hindersön. De rapporterade en hittills bra sommarsäsong, bra tryck på kvällsarrangemangen och mer bokat på logidelen.

First Camp har högtyck och meddelar att hade de bara haft fler stugor så hade de hyrt ut även alla dem. Hotellen rapporterar god beläggning.
Summa summarum positiva tongångar.

24 Norrbotten gjorde ett inslag om besöksnäringen med fokus på sommar och utländska besökare. Visades i tisdags; http://www.24norrbotten.se/tv/Default.aspx?tuesday välj meny till höger Näringslivet blomstrar i Luleå.

Idag fick jag vara med på invigningen av nya vägen utanför Jan Hansson, där var kaffe, tårta och kommunalrådet Karl Petersen. Trevlig med en pratstund med honom så där spontant på gatan på väg till telefonaffären.

Inga kommentarer: