Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

söndag 12 juli 2009

Många förutspår en rekordsommar

Nu är det mängder med artiklar i läns- och riksmedia om att det förutspås en rekordsäsong denna sommar för besöksnäringen. Som anledningar anges den låga kronkursen och lågkonjunkturen, dvs svenskarna semestrar hemma och det är billigt för utländska besökare i Sverige.

Kolla en av artiklarna i Aftonbladet, publicerad torsdag 9 juli. Observera särskilt svaret från Bernhard Kreilinger, Tyskland och hans svar om vad som är BÄST MED SVERIGE...!

Vi ser denna trend även i Luleå. Hotell och anläggningar rapporterar en bra sommar så här långt. Fler besökare är även in på turistbyråerna.

NSD har uppmärksammat våra besökare från vårt västra grannland, med artiklar om hur viktiga de norska besökarna är för Luleå och näringlivet i staden.

Inför denna sommarsäsong har Visit Luleå genomfört en kraftfull marknadsföringskampanj i Nordnorge, just för att de ska vända blickarna och styra kosorna mot Luleå.


Själv har jag haft förmånen att ha några dagar ledigt förra veckan. Passade på att turista på ett av mina favoritbesöksmål: Tärnafjällen. Så det blev fjällturer och fiske. Extremt skönt att koppla av och koppla bort.

Vi bilade även in på norska sidan och jag säger bara en sak: det är inte kul att vara svensk med svenska kronor i Norge nu.

Inga kommentarer: