Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

fredag 22 januari 2010

Nordnorge

Igår morse genomförde vi bransch-och medlemsmöte för medlemmarna/ägarna av Visit Luleå. Som tema denna morgon hade vi Nordnoge och vår föredragande gäst var Alf Arne Harjo, som på ett mycket proffsigt och lättsamt sätt förmedlade kunskap om vårt västra grannland. Allt från om vad norrmännen äter på veckorna (mycket fisk är det....) till ekonomi, språk, klimat och kultur. Mycket bra information! Några spontana skratt blev det apropå språkförbistringar som faktiskt kan uppstå, trots att vi tycker att vi har lätt att förstå varandras språk.
Carla Peruzzaro, First Camp, berättade om de norska gästerna som besöker campingen, deras behov och önskemål när de kommer till Luleå.
Det här var ett led i Visit Luleås utvecklingsprojekt Arena Nöje och Upplevelser, där Nordnorge är en prioriterad marknad. Under vintern, våren och inför sommaren kommer en rad marknadsföringsinsatser att göras, först ut i år är en road show i början av februari.

Inga kommentarer: