Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

lördag 9 januari 2010

Nytt år - nya utmaningar

Så blev det 2010. Ett nytt år med nya utmaningar. Jag ser verkligen fram emot detta år, laddad med ny och stor energi inför årets verksamhet.
Vid årsskiftet övergick projekt Luleå Convention Bureau till Visit Luleås ordinarie verksamhet. Där kommer vi att accelerera verksamheten med nya aktiviteter, bl a inrätta ett kontor i Stockholm, verka för en garantifond, sjösätta konkreta sälj- och marknadsaktiviteter med ny samarbetspartner Kiruna Lappland mm. Resan med det här utvecklingsprojektet har verkligen varit en utmaning och som visat mycket gott resultat. Fantastiskt stimulerande och roligt. Och något jag är otroligt stolt över att fått vara med och driva.
Vi tuffar också på med utvecklingsprojektet för privatresesidan Arena Nöje och Upplevelser. Där lägger vi in nästa växel i projektet och kommer att genomföra en rad insatser under året. Vi startar med medlems- och branschmöte 21 januari med fokus och tema Nordnorge. Därefter Road Show i Nordnorge, lansering av ny turistportal på internet för Luleå, studieresa till Åre, bussar i Mälardalen som rullar med Luleå-budskap, kampanjer i tidningar och TV mm. Luleå kommer helt klart att synas extra mycket. Ett av projektets fokusområden är handeln, Luleå är ett av norra Sveriges största handelsområden, vilket vi ska nyttja och vidareutveckla ännu mer tillsammans med övrig besöksnäring. Extra kul att samtliga tre handelsområden i Luleå är med på tåget och aktiva i arbetet.
Och så tror jag att vi kommer att få positiva effekter under året via utvecklingsprojektet City Break to Swedish Lapland-internationellt direktflyg till och från Luleå Airport. Även det projektet går in i en aktiv marknadsföringsfas i år, i januari åker en delegation på Road Show i London, projektet kommer att teckna ett avtal för partnerskap med de nationella aktörerna Visit Sweden och LFV. Det ger oss extra skjuts i arbetet att etablera internationellt direktflyg till regionen. Projektet är ett bra symbolprojekt på samverkan i regionen Luleå-Piteå-Boden-Älvsbyn-Kalix, där alla drar nytta av ett internationellt direktflyg.
Den internationella kryssningstrafiken fortsätter att utvecklas, trots lågkonjunktur och tuff tillvaro för rederibranschen 2009, har internationella rederier bokat fyra anlöp till Luleå Hamn 2010 och redan är två anlöp bokade för 2011. Också ett bra område där destinationsorganisationer i regionen samverkar och drar ekonomisk nytta av fartygen.
Dessutom; två nya fokusområden som ska sjösättas under året: Världsarv och Skärgård. Två unika områden som Luleå besitter, med aktiva företag och verksamheter som ser potential och utvecklingsmöjligheter.
Så visst har Luleå och regionen alla möjligheter och förutsättningar att vidareutvecklas som turistiskt besöksmål.

Inga kommentarer: