Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

fredag 30 november 2007

Direktflyg & Dundret

Tisdag blev en intressant dag med gemensamma diskussioner om hur vi i Fyrkanten skulle kunna samverka kring ev direktflyg tor Luleå Airport. Vilket alla företag i regionen skulle kunna dra nytta av. Vi fick en intressant presentation av LFV (fd Luftfartsverket) om deras roll och syn på fler direktflyg tor svenska destinationer.
Vi enades om att detta är något att arbeta vidare med, förhoppningsvis leder det till något konkret utvecklingsprojekt kring frågan.

Dagen efter, onsdagen, åkte vi till Gällivare och Dundret för medlemsmöte i vår gemensamma länsorganisation Swedish Lapland. Det är med blandade känslor jag åker till Gällivare efter att ha arbetat där i fyra år som turismansvarig. Det var en härlig tid, men samtidigt kämpigt med ett tufft jobb.
Fast Dundret är helt suveränt! Och vilka utvecklingsplaner de har, helt otroligt. Det kommer att ge effekter inte bara i Gällivare utan i hela länet.

Inga kommentarer: