Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

tisdag 16 september 2008

Fjälltur

I slutet av förra veckan var jag på en helt underbar fjälltur. Vi lyckades pricka in bästa tänkbara väder: strålande sol i fyra dagar, sprakande höstfärger och nysnö på topparna. Kan det bli bättre?

Vi vandrade ca 7.5 mil på fyra dagar. Jag fick förmånen att följa med fyra härliga Gällivaretjejjer på vandringen. Vi började med båt från Kebnats till Saltoluokta och tog första etappen därifrån. Det blev tre nätter i STF stugor: Sitojaure, Aktse och Pårte. Vi åkte med tre båtar över tre olika sjöar under färden.

Turen avslutades i Kvikkjokk därifrån tog vi bussen. Vi skildes åt i Jokkmokk och jag fortsatte till Murjek för att hinna med sista tåget till Luleå.

Man är så himla skönt trött efter en sådan tur, det har rensat hjärnan och fastän det är fysiskt ansträngande så är man ändå piggare när man kommer hem. Rena vitamin injektionen.

Att det dessutom blev himla många glada skratt under turen gjorde det ju inte sämre. Och mellan skratten var det också allvarliga samtal om olika frågor.

Vi mötte många både intressanta och trevliga människor under vägen, varav flera utländska besökare Några av dem jättehungriga, som åt upp vår mat som vi inte orkade äta upp :-). Kul att se att så många långväga besökare hittar upp till vårt län.

En kväll fick vi sällskap av en kille från SLU (statens lantbruksuniversitet) som arbetade med rovdjursinventering. Himla intressant jobb.

Till er som funderar på fjälltur och inte kommit er för ännu: åk!
TACK Anki, Anki, Anki och Lena för en jättetrevlig tur och härligt sällskap!

Några bilder från turen:





Inga kommentarer: