Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

fredag 19 september 2008

Gammelstads Kyrkstad & Bentonithall

En ny intensiv vecka har gått mot sitt slut.

Sista arbetsdagen inleddes med ett summeringsmöte i Visitor Centre, Gammelstads Kyrkstad. Verksamheter som har haft öppet under sommarsäsongen utvärderade säsongen och diskuterade kommande vinter- och sommarsäsong. Det har gått bra denna sommar i Gammelstads kyrkstad. Det finns en hel del att göra för att ytterligare förbättra och vidareutveckla området, men det går helt klart åt rätt håll. Nya verksamheter startar och är på gång att etablera sig i världsarvsområdet. Ju fler och ju större utbud desto bättre för besökarna.
En av de nya verksamheterna är butiken Alkaveka, med produkter från Lena A Linderholm.
Mer information finns på http://www.alkaveka.se/

Sedan fick jag och Visit Luleås ordförande förmånen att delta på Luleå Hamns invigning av den nya bentonithallen.
Vet ni vad bentonit är?
Det visste då inte jag förrän jag var där. Ett material som nyttjas för att tillverka pellets.
Då kan man ju undra vad besöksnäringen har i ett sådant sammanhang att göra.
Jo, när Luleå Hamn presenterar sig och sin breda och ständigt växande verksamhet, så tas kryssningstrafiken upp som en del. Himla kul!

Vi fick lyssna till tal av LKAB och SSAB, stora kunder till Luleå Hamn. Samt Luleå Hamns chef Leif Åberg och stuveribolagets representant.
Avslutningsvis kom en traktor in med en skopa bentonit och bandet klipptes av.
Sedan var det gemensam lunch i hallen (tältet). Vi satt bredvid två otroligt härliga män från firman som levererat elen till hallen. Vi skrattade gott tillsammans under lunchen. Härligt att träffa nya trevliga människor, som man aldrig annars hade mött.

Vi träffade representanter för isbrytarna och fick möjlighet att boka in Visit Luleås styrelsemöte nästa vecka till att vara ombord på Atle. Ska bli jättespännande!

En vecka hinner verkligen innehålla både det ena och andra.
Nu väntar skön helg.

Inga kommentarer: