Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

fredag 27 februari 2009

Mat & Skärgård

I slutet av mars samt i slutet av april kommer Visit Luleå att genomföra två spännande seminarier.
Det första kommer att handla om Skärgårdsutveckling, vi har bjudit in Karin Voltaire från Visit Skärgården (Stockholmsområde) för att berätta om deras erfarenheter från skärgårdsutveckling. Vi kommer också att få information om länsstyrelsens skärgårdsstrategi samt information om Leader Mare Boreale (Skellefteå tom Haparanda).

Vi bjuder in representanter från besöksnäringen i de fem kommunerna från Skellefteå tom Haparanda. Alla kommuner som har ett intresse av skärgårdsutveckling.

I slutet av april genomför vi ett annat seminarium, denna gång med tema lokalproducerad mat och besöksnäring. Vi kommer att bjuda in ett spännande område som arbetat med just denna typ av frågor. Vi vet att lokala råvaror och mat är ett viktigt inslag för en besökare. En fantastiskt matupplevelse från ett område kan vara det som man minns från det besöket. Även här kommer vi att arbeta med länsövergripande samarbetspartners som LRF och Matproducenterna i Norrbotten.

Visit Luleå står som arrangör och koordinator för arrangemangen och det känns mycket inspirerande att få jobba med frågorna.

Inga kommentarer: