Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

torsdag 20 augusti 2009

Luleå & Göteborg

Just hemkommen efter besök i Göteborg där jag träffat representanter från Göteborg & Co m fl. Vi har bl a planerat inför medlemsmötet för Visit Luleå, 24 september, där Claes Bjerkne ska delta och jag har också fått otroligt mycket bra information och input om hur Göteborg & Co arbetar med besöksnäringens utveckling i deras stad. Det är verkligen en fantastisk resa de har gjort, bara det de har utvecklat vad gäller evenemang med allt från konserter med världsartister till stora internationella idrottsevenemang. Helt otroligt. De beräknar att en av de stora konserterna genererat ca 150 mkr tillbaka till staden!

Luleå kan inte jämföra sig med Göteborg, men det finns mycket vi skulle kunna "skala" ner till Luleås nivå och omfattning. Mycket handlar om att ta höjd i visioner och att våga. Det de hela tiden återkommer till är samspelet mellan det privata och det offentliga och ett helhetsperspektiv. Därifrån kan man sedan utveckla olika områden i staden: möten, privatresande, evenemang mm.

Nu är jag full av inspiration, energi och nya idéer!

Inga kommentarer: