Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

tisdag 4 augusti 2009

Sensommar - snart höst

Jag är en sådan som alltid längtat efter hösten när den väl kommer. Så även i år. Jag njuter av varje sekund av den fortsatt härliga sommaren, som aldrig verkar ta slut. Men, ser fram emot allt som kommer att hända till hösten. Och den klara luften, härliga färgerna och mysiga känslan när man kan tända lampor och ljus på kvällarna....

Nu börjar vi också lyfta fram de olika aktiviteterna som händer under hösten. Och det är massor. Snart släpper Kulturens Hus och Norrbottensteatern alla sina olika evenemang och uppsättningar.

14 augusti och varje fredag tom 25/9 är det torghandel på Köpmantorget i Luleå Centrum. Du kan köpa allt från rökt fisk, potatis, morötter, blommor, grönsaker, konfektyr, honung och Bivax, bär och mycket mer. Klart rekommenderat!

Lördag den 5 september går Kulturnatten av stapeln, ett härligt kulturevenemang för alla åldrar. Hela stan myllrar av kulturliv.

Och icket att förglömma: Luleås stjärnlag i hockey och basket rustar inför kamperna i elitserierna.

Inga kommentarer: