Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

onsdag 25 november 2009

Älvsbyn och Luleå

Idag har jag besökt Vildmarksälven ek förening och några av deras entreprenörer + representanter från Älvsbyns kommun. Vi träffades hos Norrskensudden, en kanonmysig anläggning utanför Vistträsk, fantastiskt belägen vid sjösystemet. Och vilket värdskap! Vi hade en bra diskussion i en härlig miljö och det gav i alla fall mig en mängd positiv energi.
Anledningen till träffen var att få gå igenom och prata om de samverkansprojekt vi driver tillsammans: flygprojektet City Break to Swedish Lapland och kryssningstrafiken. Två bra exempel på hur bra det kan bli när man samverkar. En smart allians med andra ord. För när en besökare kommer till regionen är det helt betydelselöst om de passerar en kommungräns på vägen till en upplevelse.
I Älvsbyn finns en av länets absoluta highlights: Storforsen. Och kompletterat med de fina aktiviteter och anläggningar runt om i området blir det ett mycket bra utbud för såväl svenska som internationella besökare.
För mer information om Norrskensudden, se http://www.norrskensudden.se/
För mer information om nätverket Vildmarksälven, se http://www.vildmarksalven.se/

Inga kommentarer: