Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

tisdag 24 november 2009

Bra dag för Luleå idag

Idag har det varit en riktigt bra dag för Luleå.
1. Norwegian lanserade sina två direktflygsmål från Luleå till Europa: Rhodos och Mallorca. Ljuvligt, nu har vi nära till Medelhavet och till ett bra pris. Precis som jag spanade i mitt tidigare inlägg så säger VDn för Norwegian Sverige att det är en test för att känna av inför en ev etablering av direktflyg till och från London och kanske Barcelona under nästa år.

2. De två första kryssningsfartygen 2011 bokade. Idag ramlade två bokningar in för kryssningsanlöp 2011; ett i juni och ett i september. Kul!

3. Tillväxtkonferens i Luleå, Kulturens Hus. Luleå hade celebert besök av bl a Göran Persson på Tillväxtkonferensen idag. Han uttalar sig om prognoser inför framtiden och säger bl a så här:
"För att bli attraktivare där tror jag att det är väldigt viktigt att man fortsätter att utveckla framför allt de här stora städerna, Luleå, Umeå, Sundsvall och Gävle, och fortsätter satsningen på högskola, forskning, bygger nätverk och tar in kulturella aktiviteter. Tänker i banor av att höja attraktiviteten både som bostadsort och som utvecklingsort, säger han." Som grund för uttalanden ligger bl a en av de nordliga länsstyrelserna framtagen rapport.

Inga kommentarer: