Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

måndag 9 november 2009

Luleå = mötesplats för Tornedalen

I lördags var vi på ett fantastiskt arrangemang i Kulturens Hus. Tornedalsafton med musik från Tornedalen: Jord, Willy Clay Band, Carina Henriksson, Markus Fagervall och Raj Raj Band. Helt suveränt!
Fullsatt i stora salen, vilket innebär 1000 personer. Det hade varit lika fullt även på fredagens föreställning. Så hela huset har i dagarna två gungat av tornedalingar och tornedalsk musik och kultur. Det märktes helt klart att det var tryck på stan, många som vimlade vidare efter föreställningen.
Luleå är ett konglomerat med de flesta inflyttade någon annanstans i från, många från Tornedalen. Många har liknande min bakgrund, det vill säga båda föräldrarna från Tornedalen, i mitt fall en från finska sidan. Så visst är Luleå en mötesplats för tornedalingar.

LTU hade provomering med nya hedersdoktorer och installation av vår nye rektor under lördagen och flera av de deltagarna kom också ut på stan efter cermonin, härlig kulturkrock!

Inga kommentarer: