Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

onsdag 10 mars 2010

Gästblogg: Lars Mandahl, Luleå Turistbyrå

Här kommer ett gästinlägg från Lars på Luleå Turistbyrå, som rapporterar nytt från fronten:

Äntligen vårvinter och drägliga temperaturer! Folk vill vara ute nu. Åka skoter, åka skidor och skridskor, grilla, dricka varm saft och njuta av de lite längre dagarna. Utflyktskartan med skoterleder är en storsäljare så här års. Samma kan sägas om det nya häftet med alla snödjuren som funnits i Luleå Stadspark. De säljer som smör i solsken.

Vintern har tydligen satt sina spår för några funderar redan nu på sommaren som kommer. Detta märks tydligt vid måndagens "stugsläpp" av kommunens uthyrningsstugor i skärgården. Det ringer oavbrutet i flera timmar på turistbyrån och många besöker oss personligen. De flesta klarar tack och lov av att boka helt själv via on-linebokningen. Vi räknar till drygt 80 enskilda bokningar vid dagens slut. Vi får också en hel del frågor om skärgårdsbåtarna. Om en dryg vecka är det vårdagjämning. Banne mig, det blir nog sommar i år också!

Inga kommentarer: