Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

lördag 22 maj 2010

Årsmöte

I torsdags genomförde Visit Luleå sitt årsmöte för året och femte i dess historia. Robert Sjölund, Pite Havsbad Group berättade om deras fantastiska bolag med alla anläggningar, deras planer och visioner. Mer om Pite Havsbad Group på http://www.pite-havsbad.se/
Sedan var det dags för själva årsmötesförhandlingarna som på ett formidabelt sätt leddes av advokat Ulf Nordekvist. Ulf har genomfört styrelseutbildningar med Visit Luleås styrelse under ett par tillfällen. Något jag varmt rekommenderar, dels för att höja nivån på styrelsearbetet, men även för de enskilda deltagarna, det är mycket som man kan ta med sig till sin egen vardag. Visit Luleå får återigen en fantastiskt bra och kompetent styrelse, med bra spridning av olika erfarenheter, branscher och kompetenser. Dessutom en jämn könsfördelning. Mångfald och olikheter ska vi ta tillvara och stimulera, precis som i besöksnäringen i stort. Valberedningen har gjort ett enormt bra arbete och jobbat aktivt för att få en optimal sammansättning. Jag brukar alltid säga att valberedningar är organisationers viktigaste funktion. Därför är det mycket viktigt med aktiva valberedningar. Vi riktade därför också ett särskilt tack till valberedningens ledamöter. Mötet avslutades med ett anförande av vår landshövding Per Ola Eriksson, som på ett lättsamt sätt berättade om sin syn på besöksnäringens utveckling i länet. Han pratade varmt om Norrbottens alla olika utvecklingsområden. Det ska med andra ord bli oerhört spännande att få förmånen att fortsätta arbeta med Visit Luleås fantastiska resa.

Inga kommentarer: