Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

onsdag 21 juli 2010

24 september: Ledarskap & hållbarhet för Luleås mötesindustri

Fredag 24 september smäller det: då kör vi en internationell work shop med tema ledarskap och hållbarhet, fokus mötesindustrin. Rubriken är "Less conversation, more action. Leadership for a sustainable Luleå." Vi har förmånen att få internationell spetskompetens till Luleå som kommer att hålla i dagen. Det är representanter från GMIC (Green Meetin Industry Council).
Att arbeta med hållbarhet är absolut en fråga om ledarskap. Det passar också helt perfekt in i tiden i och med att Visit Luleå arrangerade seminariedag om värdskap i slutet av maj, vilket också är en fråga om ledarskap och hållbarhet. Att arbeta med hållbarhet är inte bara en fråga om miljö utan även i allra högsta grad om lönsamhet.
Luleå kommun arbetar strategiskt med visionsarbete och varumärke. En röd tråd genom det är hållbarhet i olika aspekter. Alla organisationer och företag som är bärare av varumärket Luleå är därför otroligt viktiga spelare i detta holistiska arbete. Arrangemanget blir därför ett samverkansarrangemang mellan Visit Luleå, Luleå kommun, Luleå Näringsliv AB, LTU m. fl. Aktiviteten är sprungen ur Visit Luleås Convention Bureau och dess partners som ett led i att ta nästa steg i utvecklingen av mötesindustrin i Luleå.
Extra kul att det blir just 24 september. Det verkar bli en tradition med avgörande och strategiska arrangemang just det datumet. Förra året genomförde Visit Luleå ett seminarium för besöksnäringen, Luleå kommun, LTU, Landstinget m. fl om besöksnäringens framtid och utveckling, med fokus på Visit Luleås affärsplan 2010-2014 och varumärkesstrategi. Till vår hjälp den dagen hade vi erfarne Claes Bjerkne som drivit och lett föredömet och ett av Sveriges mest framgångsrika destinationsbolag; Göteborg & Co. Det arbetet har vi enorm glädje och nytta av. Så vi ser med spänning fram emot 24 september detta år!
Mer om GMIC http://www.greenmeetings.info/

Inga kommentarer: