Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

tisdag 13 juli 2010

Norrmän= betydelsefulla exportintäkter

Nu är det mängder av besökare från vårt västra grannland i Luleå. Norrmännens konsumtion utgör en mycket viktig del av intäkterna för handel och övrig besöksnäring. De är internationella besökare och hamnar därför i statistiken för internationella övernattningar, vilka har ökat i Luleå och länet. Stor del av ökningen kommer från just Norge. Finland är en annan marknad som ökar. Den tidigare största handelsmånaden december, har nu istället blivit juli pga alla besökare. All konsumtion från dem blir också viktiga exportintäkter för Luleå, länet och Sverige. TV 4 Norrbotten gjorde ett inslag om de norska gästernas betydelse förra veckan, se http://www.tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/lulea?videoId=1.1709365
Luleås besöksnäring gör, via Visit Luleå, gemensamma marknadsföringsinsatser mot Nordnorge, inte bara inför sommaren utan även under andra tider på året. Luleå som är norra Sveriges handelsmetropol, har ett suveränt bra utbud som tilltalar de norska besökarna. Luleås handelsutbud blir reseanledning för många och vi vet att många av dem också bor i våra grannkommuner, vilket ju är toppen, då får fler kommuner ekonomiska effekter av besökarna. Det känns fantastiskt bra att få vara med att öka exportintäkter och utveckla Luleå och Norrbotten på internationella marknader.

Inga kommentarer: