Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

måndag 12 juli 2010

Luleå i topp!

Nu har det kommit pressreleaser från föreningen FörTur, där Visit Luleå är medlem. Under Almedalsveckan har Tillväxtverket presenterat 2009 års siffror för svensk besöksnäring. Totalt sett har det gått bra för svensk besöksnäring som ökade i omsättning från 2008 med drygt + 6 % till 252 miljarder kronor. När det gäller andelen utländska gästnätter var ökningen + 3%, Norrbotten + Skellefteå ökade med drygt 19% och Luleå med + 28.5%. Luleå är med andra ord i topp i länet och bidrar till ökat snitt!

Så här uttalar sig Christina Lugnet, Generaldirektör Tillväxtverket:
"Enligt internationella bedömningar kommer det globala resandet att växa med cirka fyra procent per år fram till år 2020. Sverige har goda förutsättningar att ta del av denna tillväxt. Vi har attraktiva resmål och anläggningar samt natur och kultur som i förädlad form är vad både fritids- och affärsresenärer efterfrågar, säger Christina Lugnet, Tillväxtverkets generaldirektör."

Inga kommentarer: