Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

lördag 7 augusti 2010

Blickarna riktas mot Luleå

Responsen från nyheten om direktflyget har varit enorm. Och positiv. Helt klart en fråga som berör och är viktig. Något som Luleåbor och norrbottningar diskuterar hemma, på jobbet, på stan. Det som är svårt att få fram i debatten är allt arbete som ligger bakom, men förhoppningsvis är detta första beslut starten på något mer och större, så då har det ju varit och är värt allt slit.
Jag såg artikel om beslutet i vårt grannläns tidning Västerbottens Kuriren. Intressant debatt som följde på webben där. Och så såg jag insändare i gårdagens tidning (VK) av kommunalrådet Anders Ågren. Mycket bra inlägg.
Det är klart att det sätter igång tankar och diskussioner i andra motsvarande städer. Umeå och Luleå har mycket gemensamt och mycket att lära av varandra. Där Luleå har kommit en bit på vägen har Umeå en del kvar och vice versa. Till hösten genomför Luleå Näringsliv AB en studieresa till Umeå, mycket bra initiativ. Att benchmarka och skapa smarta allianser är det bästa man kan göra för utveckling. Se Anders artikel på han blogg http://blogg.vk.se/agren

Nu är det ytterligare en dag med kalasväder i kalasluleå!

Inga kommentarer: