Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

fredag 17 september 2010

Så kom Alexander von Humboldt

Ibland säger veckorna bara "blink" och så är de över. Typ den här. Men, summa summarum blev det en bra vecka.
Igår mötte vi upp kryssningsfartyget Alexander von Humboldt. Med glada och tacksamma tyska passagerare ombord. De blev otroligt glada över välkomstcermonin med musik, det var första staden som välkomnade dem med musik under deras färd. Och det var inte vilken musik som helst, utan Luleås egna Nyckelharpor. Arrangör var Katrin Grönlund, Grönlunds Musik, som också uppträdde med sina duktiga kollegor.
Åsa och Therese fanns på plats tillsammans med mig, vi delade ut kartor och hänvisade till taxi och besöksmål för fulla muggar. Inte nog med att de gjorde ett kanonjobb, de var dessutom dösnygga i våra nya, enhetliga jackor. Efter en stund anslöt Emma och Jenny från Gammelstads och Bodens turistbyråer.Tatiana från Creactive Adventure ansvarade för alla utflykter med bussar som åkte iväg under dagen. Jag träffade Tatiana idag, trött med nöjd. Det hade gått superbra för alla turer.

Igår kom två representanter från Scottish National Trust som har chartrat ett kryssningsfartyg som kommer till Luleå nästa sommar. Camilla, Luleå Guided Tours, genomför visning med dem idag och i morgon. Idag har de haft Jokkmokk och Storforsen på programmet. I morgon blir det bl a Gammelstad och hamnen. Jag har pratat med Camilla ett par gånger per telefon idag. Gästerna är jättenöjda över det de ser och upplever. Känns tryggt med säkra och rutinerade Camilla som ledare för visningen.

Under dagen igår genomförde vi också utbildning i online-bokning på webben för Luleå Turistbyrå. En viktig nyckelfråga för utveckling av besöksnäringen. Tillgänglighet är A och O.

Igår började Therese Wikberg sin anställning hos oss på Visit Luleå. Som extra förstärkning på Luleå Convention Bureau, mycket välbehövligt och efterlängtat. Varmt välkommen, Therese.

Det sista vi gjorde denna vecka var att tacka av Åsa som jobbat som projektkoordinator hos oss i fem veckor. Apropå blink. Och vilken insats hon har gjort. Jag är dig evigt tacksam, Åsa.

Inga kommentarer: