Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

onsdag 3 oktober 2007

Intressant onsdag.

Idag var jag på ett intressant frukosmöte som LNAB arrangerade i samband med deras 10-års jubileum. Vi fick ta del av LNAB´s historia och verksamhet under de gågna 10 åren, vi kan konstatera att en hel del har hänt i Luleå, men som någon sa: det är nu vi ska satsa ännu mer, nu när det är högkonjunktur för Luleå och Norrbotten. På så sätt står vi oss bättre rustade inför kommande lågkonjunkturer.

Därefter var jag på ett seminarium på Länsstyrelsen om Natur- och Kulturturism, även det aktuella och intressanta ämnen.

Under dagen fick vi information om att Luleå Airport, tillsammans med flygplatserna i Arvidsjaur och Kiruna, utsetts som tre av landets tio viktigaste flygplatser. Mycket positiv för Luleå och Norrbotten!
Så förutom en strategisk hamn så har vi nu också en utsedd strategisk flygplats. Kommunikationerna och tillgängligheten är nyckelfaktorer för besöksnäringen, så besluten är till nytta även för besöksnäringens utveckling.

Så var ytterligare en intressant och bra dag till ända.

Då var det bara det där med kylan kvar då, snart kommer första halkan, den gruvar jag mig för. Inte roligt att vara ute på vägarna då. Men, än så länge har SMHI plusgrader på sin väderkarta för Luleå.

Inga kommentarer: