Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

fredag 21 november 2008

Från kongressprojekt till finsk allians

Oj, vilken vecka.
Har gått med raketfart, återigen.

Veckan började med styrgruppsmöte för vårt kongressprojekt Luleå Convetion Bureau, jättebra möte med högt i tak och bra framtidsdiskussioner.

Tisdagen var det bla dags för träff angående 2009 års Botnialopp som ska gå av stapeln 7 mars.

På onsdag förmiddag träffade vi representanter från flygbolaget Norwegian, intressant att höra deras historia och framtidsplaner. Luleå är en viktig destination för deras flygningar, en av de linjer som går bäst, vilket ju förstås känns toppen.
Eftermiddagen ägnades åt styrelsemöte med strategisk inrikning. Ytterligare ett suveränt möte, många som deltog, bra och strategiska diskussioner, kloka tankar och idéer. Det känns som om vi är riktigt på gång i Luleå!

Torsdag träffade jag och Luleå & Cos VD Ulrika restaurangchefen på restaurang Luleå, Kulturens Hus. De har nu varit verksamma i två år och har hunnit få en del erfarenheter. Det mesta har gått bra, men det finns utvecklingspotential kvar att utveckla huset vidare med. Men, vi summerade samtalet med vilket otroligt, fantastiskt hus vi fick till Luleå!

Idag, fredag, bar det iväg till Kemi för samverkansdiskussioner med finska och svenska destinationer. Vad kan vi vinna på att samverka kring? Hur kan vi stimulera till ökat resande inom regionen? Vi var mycket samsynta och det kändes som om vi fick fram några konkreta förslag att arbeta vidare med.

Har nu hunnit gå igenom dagens mailskörd och planerat en del inför måndagens övningar.
Återkommer om det, mer spännande saker på gång!

Pust.
Skönt med fredag.

Inga kommentarer: