Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

lördag 15 november 2008

Luleå - länets Mötesplats

I dagarna två har Luleå varit värd för mötet Mänskliga Rättigheter.
Staden har sjudit av liv under dagarna.
Arrangemanget har bevakats av media, där tidningarna varit fulla av artiklar om olika teman. Ett otroligt viktigt tema som berör alla.
Nästa 4000 personer har tagit del av arrangemanget, helt otroligt. En hel del lokalt och regionalt bosatta personer, men även många som kommit långväga ifrån.

Ett sådant här arrangemang betyder även mycket för staden, rent ekonomiskt. Det är just de här effekterna som vi med Luleå Convention Bureau ytterligare vill utveckla.
I snitt (en svensk, lågkostnadskonferens) genererar varje konferensdeltagare ca 2 500 kr per dygn, fördelat på logi, möteslokaler, mat, aktiviteter, shopping etc. Om vi har räkneexemplet att deltagarna vid ett möte är 500 st och att det är två övernattningar.
Totalt genererar det mötet alltså ca 2 500 000 kr till staden!
Därutöver tillkommer dessutom skatteintäkter till kommunen, vilket blir dubbel glädje för oss Luleå-bor, skatteintäkter som kan nyttjas för bla vår vård och omsorg.

En tredje positiv effekt är att när Luleås hotell är fullbelagda så bor gäster på hotell i andra kommuner i närheten, så även kringkommunerna gynnas av effekterna.

Kan det bli bättre?

2 kommentarer:

Lulewolf sa...

Helt perfekt, kan inte bli bättre! Jo, Luleå behöver fler nationella och internationella arrangemang. Kepp on hunting!

Ennefors Elisabeth sa...

We will! Promise.