Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

onsdag 21 januari 2009

Flyg & Pollak

Ett bra styrgruppsmöte i vårt gemensamma flygprojekt (internationellt direktflyg) genomfördes idag. Extra kul att vår projektledare Lars finns på plats och nu övertagit "stafettpinnen" för projektledningen. Vi fick en mycket intressant rapport presenterad för oss om vår regions (femkanten) produktutbud och statistik. Många har säkert olika uppfattningar om hur det ser ut med beläggning, utländska besökare etc. Därför är det viktigt att i ett tidigt skede i ett projekt slå fast hur det faktiskt ser ut, med statistik och fakta. Alltför många har åsikter utifrån eget tyckande och tänkande, det leder sällan till framgångsrik utveckling.
Vi kan konstatera att det finns överkapacitet och obelagda hotellbäddar under hela året i regionen, att sälja in.
Visste ni t ex att Luleås bäst belagda månad på hotellen är november?
Att flest utländska besökare till regionen kommer från Tyskland? Därefter England.
Att besöksnäringen omsätter ca 1 700 000 000 kr per år i regionen.
Allt detta plus mycket mer som rapporten innehåller ger oss ett bra underlag att utgå ifrån när vi arbetar vidare för att få till en etablering av en internationell direktlinje.

Eftermiddagen ägnades åt föreläsning med Kay Pollak. Om möten med människor och att välja glädje. Hur man ska förhålla sig till människor man anser vara extremt jobbiga. Och de finns det ju några av, eller hur :-) ? Många kloka reflektioner.
Det var i princip fullsatt i stora salen på Kulturens Hus. Jag satt bredvid en grupp som kom från Kiruna. Kul med evenemang som lockar besökare från hela länet.

Inga kommentarer: