Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

tisdag 6 januari 2009

Sista helgen till ända

Vips så gick en vecka. Så fort men så bra.
En underbar fjällvecka i Tärnafjällen, innehöll precis allt man kan önska sig: grym skidåkning, supermysig samvaro med vännerna, god mat, nya bekantskaper.
Jag fick också inspiration till ett tema till Visit Luleås årsmöte som hålls till våren.
Det enda som inte hanns med var en topptur med turskidorna, vilket jag annars alltid brukar göra någon av dagarna. Nå, det lär inte vara sista turen till Tärnafjällen den här säsongen. Har redan spanat in en tur och en topp.

Vi fick en del snack med Stig och Bianca som driver anläggningen vi bodde på. Intressant att höra deras tankar och reflektioner över utvecklingen i området.
Läste även artikeln som var under mellandagarna om skidanläggningarnas betydelse i svensk besöksnäring, tyvärr är inte den typen av upplevelser lika utvecklad i Norrbotten som i t ex Sälen och Åre. Här har vi en del att göra i vårt läns skidområden, utan att för den skull överexploatera och förstöra.

Borta bra men hemma bäst. Har gått igenom posthögarna, både i brevlådan vid vägen och i datorn. Blev himla glad när jag såg ett handskrivet kuvert mellan tidningar och reklam: min studentkompis från Turismhögskolan i Dalarna hade skrivit sitt årliga julbrev. Ett riktigt, vanligt brev i kuvert! Så det blev att krypa upp i soffan, läsa och njuta, hon är fena på att skriva! Hon driver en turistanläggning i Norrbotten, så det är extra kul att höra hur allt går för henne.

Nu är jag laddad och taggad för ett nytt år.
I morgon bär det iväg till jobbet, almanackan är fullbokad hela januari. Så nu är det bara att kavla upp ärmarna och hugga i!

Inga kommentarer: