Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

fredag 16 januari 2009

Luleå C i utveckling

Vi har varit på en mycket intressant och givande studieresa under torsdag och fredag. Denna gång passade vi på att besöka Haparanda och bl a anläggningen Cape East. Dels är det trevligt och intressant att se nya anläggningar och höra om deras verksamheter och planer, dels är de interna samtalen i gruppen otroligt givande. Visit Luleå - och Luleå, befinner sig i en spännande utvecklingsfas, vi genomför just nu en intensiv strategiresa inför kommande femårsperiod. Så det finns mycket att diskutera och ventilera. Mål och förväntningar är högt ställda.

När man kommer hem känns det som om man varit borta en evighet och man kastar sig över tidningarna. Kul att läsa om hur verksamheter och företag planerar utveckling i Luleå Centrum. Centrumkärnan i Luleå är otroligt bra idag, både vad gäller utbud av shopping, caféer och nöjen, men även dess trivsamma miljöer rent estetiskt.
Men, inget är så bra att det inte kan bli bättre.
Så planerna på ett genuint café i Smedjan är helt suveränt.
Och tänk om idéerna om en Saluhall skulle infrias! Det vill i alla fall NSD´s läsare om de fick bestämma. Och jag håller med om att det vore en toppenidé!
Länets första riktiga saluhall, precis vad vi Luleå- och länsbor, men även våra besökare skulle uppskatta. Då skulle Luleås stadskärna kliva upp ytterligare ett snäpp i attraktionsvärde.

På torsdag genomför vi Bransch- och medlemsmöte för Visit Luleå, denna gång i gemensam tappning med Luleå O Co´s medlemmar. Vi har tema Handel och har en föreläsare som kommer att berätta om besöksnäringens och handelns betydelse och vikt av samarbete. Detta ser jag mycket fram emot.

Inga kommentarer: