Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

torsdag 22 januari 2009

Historiskt möte

Idag genomförde vi för första gången ett gemensamt medlemsmöte för medlemmarna i Visit Luleå och Luleå & Co. Luleå & Co är en av medlemmarna/ägarna i Visit Luleå och arbetar för centrumhandelns utveckling. Vi har även med externhandelsområdena Storheden och Home Center som medlemmar/ägare.
Handeln är en viktig del inom besöksnäringen och stor del av besökarnas utlägg hamnar hos just handlarna på destinationen, ca 25 % av varje sk turistkrona går till handel och shopping. I Luleå omsätts ca 130 mkr årligen på shopping från besökare!

Vi hade en mycket uppskattad föreläsare dagen till ära: Roger Marjavaara från Umeå Universitet som höll föredraget: "Turism och handel, så nära och ändå så långt ifrån". Han fick oss alla att tänka till och vakna upp genom att påtala många sanningar som vi alla behöver höra.
Roger påtalade också Luleås fördelar och unika position, dels geografiskt men även att staden är residensstad och otroligt stark utbudsmässigt.

Det var fullsatt i Lilla Salen på Kulturens Hus, vilket visade på ett stort intresse och engagemang. Många kom fram och tackade för ett kanonbra möte efteråt och vi har lovat att det var absolut inte första och sista gången vi gjorde detta. Vi har redan börjat planera en uppföljning. Så nu är vi taggade att växla upp och höja blicken ytterligare för Luleå.

Inga kommentarer: