Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

tisdag 17 mars 2009

Bokning online på webben

I morse genomförde vi ett informationsmöte om onlinebokningssystemet City Break.
Det var bra uppslutning på mötet med många olika företag och verksamheter som deltog.

Att lägga ut sina produkter bokningsbara på internet gör att man får ökad försäljning i och med att allt blir tillgängligt för besökarna.

Vi behöver ju inte gå längre än till oss själva, för visst är det bekvämt när vi kan boka vår flygresa, hotellrum mm på internet när vi själva har tid att göra det. Och att dessutom kunna betala över internet och slippa fakturor eller annat sätt.

De flesta städer, regioner och företag har idag investerat i detta system. Visit Sweden har tecknat avtal med leverantören av systemet, vilket gör att det som läggs in i systemet även kan exponeras internationellt via http://www.visitsweden.com/

Visit Luleå har, för sina medlemmars räkning, investerat i systemet. Nu kan alla intresserade medlemmar lägga ut sitt utbud via systemet, vilket kommer att leda till ökat antal besökare till företagen och därmed ökat antal besökare till Luleå.

Som start har Luleå kommuns skärgårdsstugor lagts ut för bokning online. Nästa steg är att lägga ut alla andra intresserade företags utbud.
Bokningarna kan göras på http://www.visitlulea.se/ och http://www.pulsilulea.se/
Klicka på rutan Boka stuga i Luleå Skärgård Online.

Inga kommentarer: