Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

onsdag 25 mars 2009

Veckovistelser i länet för kryssningspassagerare

Vi har fått mycket trevliga rapporter från våra kryssningskonsulter som var på rederimässa i Miami förra veckan. De jobbar för sex hamnstäder: Luleå, Umeå, Sundsvall, Hudiksvall, Rauma och Pori.

Under ett av mässans seminarier spådde en föreläsare att de två kommande kryssningsområdena är Svarta Havet och Östersjön. Vilket ju är strålande rapporter för oss som befinner oss i den nordligaste delen av Östersjön.

Mässan besöktes av princip alla större rederier i världen. Från några av dem framkom intresse av att i samband med kryssningsanlöp till Luleå, genomföra veckoresor i länet. De var intresserade av sälja in resor från kust till fjäll och förslagsvis flyg hem tillbaka igen.

Idag genomförde vi träff i vårt regionala nätverk "Cruise Luleå Network" där våra fyra "fyrkantskommuner" träffas för samverkan kring kryssningstrafiken. Idén om dessa veckoresor diskuterades och samtliga representanter tyckte det var fantastiska nyheter. Vi beslutade att producera ett säljande image-material som vi, via de två konsulterna, kan förmedla till de internationella rederierna. Nästa säljinsats blir på en work shop för internationella återförsäljare av kryssningar.

Trots tuff lågkonjunktur även för kryssningsbranschen rapporterar rederierna tillförsikt inför framtiden. Och det är ju när det går som tyngst vi ska satsa som mest.

Vad som mer är positivt är det allt närmare samarbete som destinationerna i fyr- och femkanten nu etablerar. Vi samverkar inte bara kring kryssningar, utan även för internationellt direktflyg samt att vi nu även sjösätter gemensamt utvecklingsarbete för skärgården.

Inga kommentarer: