Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

onsdag 11 mars 2009

Ett lågt pris på flygbiljetten kan avgöra resmålet

Så löd ett av påståendena av Daniel från Norwegian som var en av flygbolagets representanter på dagens informationsmöte om Internationellt Direktflyg till och från Luleå Airport.

Mötet var en del i Visit Luleås utvecklingsprojekt "City Break to Swedish Lapland" som vi driver tillsammans med Boden, Piteå, Älvsbyn och Kalix.
Projektledare Lars har samordnat och planerat träffen på ett suveränt sätt.

Norwegian har etablerat många internationella direktlinjer ut i Europa, bland annat till och från Tromsö och Trondheim. Så det var otroligt intressant att lyssna på deras erfarenheter och framtidsplaner.

Att direktflyg är en viktig faktor för att öka besöksströmmarna till regionen bekräftade Daniel. Och att priset kan vara en avgörande faktor för idag ett mycket rörligt och flexibelt resande. Man kan välja mellan Dublin och Krakow och välja resmålet beroende på bästa flygpriser som en faktor. Om man är en city-break (weekend) resenär som vill se och uppleva något annat under ett par dagar.

Luleå är en viktig destination för flygbolaget och de ser stor potential i området, både för utgående och inkommande trafik. Samarbetet i regionen ser de som en otrolig styrka och fördel, här har vi kommit en bra bit längre än Norge, enligt Daniel.

De genomför dessutom en tävling via NSD, där norrbottningarna uppmanas ge förslag på destinationer i Europa som vi skulle vilja att Norwegian började trafikera. De har mycket fina priser till dem som vinner. Så nu måste ni passa på att tävla! Gå in och se annonsen i dagens NSD för tävlingsinformation.

Inga kommentarer: