Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

måndag 20 april 2009

Bottenviksbågen

Idag har vi träffats inom nätverket Bottenviksbågen, med representanter från finska och svenska destinationer, från Skellefteå till Kalajoki.

Destinationerna inom Bottenviksbågen har initierat samtal om hur vi kan öka antalet finska besökare till de svenska destinationerna och vice versa.
Vi har förvånansvärt få finska besökare i Luleå, de har ökat de senaste åren, men det borde finnas potential att öka ytterligare.
Ett sätt skulle kunna vara att tillföra utvecklingsresurser till destinationerna och deras företag för marknadsföring på andra sidan gränsen.
Samtidigt utvecklas samarbetet, kunskapen och nya produkter. En landsgräns är ju ingenting annat än ett streck på kartan, men har stora effekter vad gäller kultur och språk. Det är ungefär lika långt mellan Luleå och Umeå som mellan Luleå och Uleåborg.

Just nu är det dessutom gynnsamt för utveckling av när- och regional marknad med tanke på lågkonjunkturen, den låga kronkursen är till vår fördel i detta sammanhang.
Ett utkast till interreg-projekt är framtaget.

Inga kommentarer: