Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

torsdag 16 april 2009

Luleå Convention Bureau

Idag har vi tema Luleå Convention Bureau hela dagen och arbetet med att utveckla Luleå till en framgångsrik mötesstad.
Vi började med presskonferens kl 11.00. Otroligt nog kom TV 4 Norrbotten, Radio Norrbotten, NSD och Kuriren. Kul!
Ska bli spännande att läsa tidningarna i morgon.

Vi har berättat om arbetet och hittills gjorda resultat i utvecklingsprojektet "Luleå Convention Bureau", som nu har pågått i tre år och gör sitt sista halvår tom 31 december i år.

Otroliga 80 miljoner kronor är omsatta på möten genererade helt eller delvis via LCVB. 13 miljoner kronor har vi kommuninvånare fått i skatteintäkter. Allt baserat på framtagna nyckeltal om hur mycket en konferensgäst spenderar per dygn.
Förutom effekter i Luleå så vet vi att många av besökarna bott och besökt andra kommuner i länet i samband med konferenser, så effekterna är betydligt större än bara de i Luleå.
Ett vinna-vinna arbete för hela länet med andra ord.

Ibland är det bara så skönt att kunna blicka tillbaka och se att det faktiskt hänt otroligt mycket, för ibland får man känslan av att det bara står still och händer ingenting. Men, en sån här gång när man summerar och utvärderar så ser vi hur mycket som faktiskt hänt. Och allt kan inte mätas och räknas i pengar: nätverk, kontakter, relationer, samarbete mm har blivit mycket bättre under åren, förståelsen, kunskapen och insikterna har ökat hos både besöksnäringen, beslutsfattare och även boende i staden.

En sådan här dag känns mitt jobb riktigt toppen!

Inga kommentarer: