Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

onsdag 3 februari 2010

Isteater

Ett nytt fräscht koncept kommer att förgylla VinterLuleå: isteater i Luleå Skärgård. Det är Lule Stassteater, en av medlemmarna/ägarna i Visit Luleå som genomför teatern. Det kommer att bli en familjeföreställning i snö, is och eld baserad på H C Andersens saga som sätts upp på Gråsjälören i slutet av februari.
’Se så! Nu börjar vi! När vi hunnit till slutet av historien, vet vi mer än vi nu vet.’ Så börjar HC Andersen sin saga om hur Snödrottningen rövar bort Kaj till sitt ispalats vid Nordpolen. Och hur Gerda trotsar alla faror och slutligen befriar honom. Berättelsen om Kaj och Gerda och deras vänskap, som sätts på prov av den onda Snödrottningen, uppför Lule Stass nu som en musikalisk familjeföreställning utomhus på Gråsjälören. De kommer att spela i en scenografi av snö & is med publikplatser för c:a 200 personer. Ljus, masker, eld osv används för att skapa suggestiva miljöer och kostymer. Dans och performance är invävda i spelet.
Medverkande: Anna Azcarate, Hakim Jacobsson, Emma Löfström, Anton Raukola, Ann-Jeanette Öhrvall m fl.
För mer information, se http://www.lulestassteater.se/

Inga kommentarer: