Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

fredag 19 februari 2010

Luleå lyfter!

Idag genomförde vi pressinformation om mottagningsstationen vid Luleå Airport. Det är en lappkåta som ägs och driftas av företaget Creation of Swedish Lapland. Tidigare fanns en kåta på en annan plats vid flygplatsen, den togs ned förra året och denna station är en utvecklad variant. Nu kan grupper, företag m fl samlas och välkomnas till Luleå och länet i kåtan. De möts av varm eld och dryck, show och information. Olika paket finns att beställa av företaget. Även vigslar kommer att kunna genomföras i kåtan. Dessutom kan man byta om till varma kläder och åka hundspann och skoter till sin anläggning direkt från platsen.
Ett varmt och gott bemötande är A och O vid ankomsten till en ny plats. Det kommer Creation of Swedish Lapland att se till att besökarna som kommer med flyg kommer att få. Mer information om företaget på http://www.creation.nu

Vi informerade också om den senaste besöksstatistiken över antalet gästnätter i Luleå 2009. Trots ett tufft år i lågkonjunktur visar Luleå en ökning av antalet gästnätter med + 6.3% (+ 21 500 nätter)! Ökningen beror på flera faktorer, dels de faktorer vi inte kan påverka, men som varit till den här näringens fördel: t ex kronkursen. Den har gjort det billigt för t ex norrmän och finländare, vilka vi ser en ökning av i statistiken. Nato-övningen genererade många övernattningar i början av sommaren. Till viss del har förhoppningsvis insatserna besöksnäringen gjort påverkat antalet besökare: marknadsföringen av Luleå som mötesstad, under våren och försommaren genomfördes flera stora möten i staden. Kraftfulla marknadskampanjer mot Nordnorge och Finland, vilka är två prioriterade marknader inom Visit Luleå. Ökningen har varit på såväl hotell, stugbyar och vandrarhem som camping. Störst ökning finns på campingen. Jämför vi motsvarande siffror med länet som hade + 2.1% och riket 2.1% så lyfter med andra ord Luleå länets siffror. Kul!

Inga kommentarer: