Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

fredag 18 juni 2010

Branschträff i strålande sol

I strålande morgonsol genomförde vi Bransch- och medlemsträff för Visit Luleås medlemmar/ägare igår. Deltagarna möttes upp med härlig dragspelsmusik när de klev ombord på M/s Laponia där vi höll till. Vädret, miljön, musiken och deltagarna; det kunde inte bli ett bättre möte. Vad passar väl bättre än sommarlåtar med dragspel när man sitter på ett glittrande hav i en båt. Luleå är verkligen en fantastisk sjöstad. Dessutom hade vi underbar utsikt över Norrbottensteatern, Kulturens Hus och de andra båtarna vid kaj. En jättefin sommarupptakt, några går på semester och andra går in i deras absoluta högsäsong. Det är nya ägare av rederi Laponia, Johan och Ulrika har tagit över företaget av Kalle och Seija. De hälsade oss välkomna ombord och berättade om företaget och verksamheten. Därefter tog morgonens tema vid: Norrbottnisk mat. Tryggve Bergman, Matproducenterna i Norr, berättade på ett fantastiskt underhållande sätt om vår lokala och regionala mat i Norrbotten och hur de jobbar med att utveckla den och samtidigt sätta Norrbotten på kartan. De har gjort ett otroligt jobb och det finns kvar att göra. Vi ser hur mat och besöksnäring förenar med många gånger gemensamma mål.

Dessutom fick medlemmarna informera varandra om vad som aktuellt och på gång. Och Luleå är en grym evenemangs och upplevelsestad, vilket otroligt utbud som presenterades! Och extra kul att det är en hel del nyheter med t ex båten mellan centrum och campingen, skärgårdsfestivalen Skärgårdslive, nya evenemang på Hägnan i Gammelstads Kyrkstad, simlopp i stan och mycket mera. Så tusen tack, Tryggve och Görel för information och musik och framförallt tack alla medlemmar för ert engagemang, medverkan och proffsighet. Nu håller vi alla tummarna för en riktigt bra sommar. Allt om Luleås utbud finns samlat på http://www.visitluleå.se

Inga kommentarer: