Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

tisdag 22 juni 2010

Luleå- Norrbottens midsommarstad

Nu nalkas snart midsommar. Och med det massor av möjligheter att fira. Luleå har ett av Norrbottens största midsommararrangemang; på Hägnan, Gammelstads Kyrkstad. Ett traditionellt midsommarfirande som varje år har tusentals besökare. Det är också ett arrangemang av internationell karaktär, många utländska besökare hittar till eventet för att uppleva ett riktigt traditionellt och svenskt midsommarfirande i en härlig kulturmiljö. I år igen har vi utländska journalister på plats för att skriva och förmedla om arrangemanget, bland annat en italiensk journalist som Visit Sweden arrangerat en pressresa för.

Förtom midsommar på Hägnan, så finns det andra arrangemang att ta del av: Gültzauudden, Brändö Hamn, Jopikgården mfl. Ett absolut bra alternativ till världsarv att fira midsommar i, är Luleå Skärgård. Hur gott smakar inte sill, hemmagjord potatissallad och lite grillat, tillsammans med vännerna på en ö med kluckande hav runt omkring sig? Luleå är verkligen en plats som gjord för midsommarfirande.
Mer om arrangemangen hittar du på http://www.visitlulea.se/midsommar.aspx

Inga kommentarer: