Luleå - The capital of Swedish Lapland

Visit Luleå är en samverkansplattform för besöksnäringen i Luleå. Den samordnar ägarnas/medlemmarnas gemensamma utvecklingsinsatser.
Luleå är länets residensstad och den största turistiska destinationen i Norrbotten.

fredag 25 juni 2010

Glad midsommar!

Härligt midsommarväder denna midsommardag! Nu väntar en helg med aktiviteter och umgänge med familjen och vänner, vilket jag ser fram enormt mycket mot. Ska precis sätta igång med att göra en (förhoppningsvis) smarrig Västerbottenspaj.
Har tillbringat ett par dagar denna vecka i en annan, större, kuststad och utövat benchmarking. Otroligt viktigt att inhämta kunskap och erfarenheter från dem som kommit en bit längre i vissa avseenden i utvecklingen av en stad. Som "mindre" stad är det viktigt att "ta rygg" på och söka kontakt med större städer, för att få inspiration till utveckling. Extra kul att få höra att Visit Luleå står som modell och föredöme för deras nästa steg i utvecklingen av besöksnäringen. Vi hittade dessutom några frågor där vi ska hitta samverkan, med andra ord ett steg i rätt riktning i Visit Luleås arbete med bildandet av strategiska och smarta allianser för att utveckla Luleå. Perfekt med ny och mycket positiv energi!
Idag presenterar två av Visit Luleås ägare/medlemmar en annan smart allians och gemensam affärsidé: Lule Stass och Luleå Guideförening samarbetar och erbjuder Luleåbor och besökare spännande dramavandringar genom Luleås historia. "Bland borgare och byrackor" heter vandringarna. Lule Stass gör dessutom 18 föreställningar i Luleå Stadspark "Ut och cykla". Mer information: http://www.visitlulea.se/borgare--bluffmakare.aspx
Glad midsommar!

1 kommentar:

Peter Parnes sa...

Biljetter till Borgare och byrackor kostar 150sek för vuxna och 50sek för barn upp till 15år.